Biografi av Disha Patani

Mest känd för att ha porträtterat rollen som Priyanka i M.S. Dhoni: The Untold Story, Disha Patani är en indisk modell och skådespelerska. Förutom att vara skådespelerska är Disha känd för sitt modesinne och sina danskunskaper.

Biografi av Disha Patani
Biografi av Disha Patani

Disha Patani är känd som en av de hetaste och snyggaste modellerna och skådespelerskorna som uppträtt i ett antal Tollywood- och Bollywood-filmer. Innan hon medverkade i filmer deltog hon i Miss India Femina-tävlingen 2013 där hon slutade som första tvåa. Disha gjorde sin debut med silverduk i Telugu-filmen “Loafer” i regi av Puri Jagannadh och mot Varun Tej. 2016 gjorde hon entré i Bollywood med Neeraj Pandeys film ‘M.S. Dhoni: The Untold Story’.

Disha föddes i Uttar Pradesh, norra Indien den 13 juni 1992. Hon var en anständig och briljant student sedan barndomen, som var mycket intresserad av forskning och kulturella ansträngningar och siktade på att bli pilot inom flygvapnet. Hon tillhörde en modern familj där hon hade en gemensam barndom tillsammans med sina syskon som bestod av en yngre bror och en äldre syster.

Efter att ha blivit anmärkt i många reklamfilmer lyfte Disha basen till Mumbai med avsikten att fullfölja sin ultimata vision om att agera i Bollywood-filmer där hon nominerades för en vuxenkomedifilm, “No Sex Please” producerad av Karan Johor’s Productions. Men tyvärr hamnade filmen på hyllan. Strax efter det antogs hon igen av Ekta Kapoor och Karan Johar för sin debutfilm med namnet ‘Vanity Fair’, som aldrig tog fart.

Prestationerna med “Befikra”-låten eftersträvades genom att hon registrerade sin första Bollywood-film 2016, mitt emot Sushant Rajput som spelade rollen som Mahendra Singh Dhoni i filmen “M.S. Dhoni: The Untold Story.’ I filmen regisserad av Neeraj Pandey spelade hon rollen som Priyanka, flickvän till Dhoni som dör i en olycka. Disha blev känd för sitt skådespeleri när filmen fortsatte att framstå som en av de ledande landvinningarna under 2016.

Disha Patani kommer snart att dyka upp på duk tillsammans med sin pojkvän Tiger Shroff i filmen “Baaghi 2”. Filmen är regisserad av Ahmad Ali Khan och kommer troligen att släppas under år 2019.

Disha Patani (uttalas [ˈd̪ɪʃa paːʈəˈni]) är en indisk skådespelerska som främst arbetar i hindifilmer. Hon började sin skådespelarkarriär med Telugu-filmen Loafer (2015) mittemot Varun Tej och fick ett enormt erkännande för att ha spelat Priyanka Jha i sin hindi-debut, sportbiografin M.S. Dhoni: The Untold Story (2016). Hon spelade därefter i den kinesiska actionkomedin Kung Fu Yoga (2017) och de kommersiellt framgångsrika hindifilmerna Baaghi 2 (2018), Bharat (2019) och Malang (2020).

Disha patanis tidiga liv
Disha patanis tidiga liv

Disha patanis tidiga liv

Född i Bareilly, Uttar Pradesh, studerade Disha datavetenskap och teknik från Amity University, Lucknow. Men hon fortsatte inte med sin karriär inom ingenjörskonst, med tanke på att hon fick otaliga modelleringserbjudanden. Hon fortsatte med att delta i Femina Miss India Indores upplaga 2013, där hon utsågs till den första tvåan. Genom att vinna titeln lyckades Disha fånga flera ögonglober och få uppmärksamhet från få reklamfilmare och långfilmsregissörer.

Disha Patani was born on 13 June 1992/1993, in Bareilly, Uttar Pradesh. She is a Kumaoni, from a Rajput background. Her father, Jagadish Singh Patani is a police officer and her mother is a health inspector. Her elder sister, Khushboo Patani is a lieutenant in Indian Army. She also has a younger brother, Suryansh Patani. She studied engineering at Amity University, Lucknow. She revealed in a radio show that her real surname was Patni rather than Patani.She was the first runner up of Pond’s Femina Miss India Indore 2013.

Disha Patanis karriär

Patani debuterade med en telugu-film, Loafer tillsammans med Varun Tej 2015. Hon spelade rollen som Mouni, en flicka som flyr hemifrån för att fly ett tvångsäktenskap. Regisserad av Puri Jagannadh och producerad av C. Kalyan under C.K. Underhållning, filmen gjordes på en budget på 200 miljoner INR och presterade dåligt i biljettkassan med en livstidsinsamling på 106 miljoner INR. Året därpå medverkade Disha i en musikvideo, Befikra tillsammans med Tiger Shroff som producerades av Bhushan Kumar och Krishan Kumar under T-serien och komponerades av Meet Bros. Skriven och regisserad av Meet Bros, sångerskan Aditi Singh Sharma lånad hennes röst. Patani hittade sitt reklamavbrott med Neeraj Pandeys M.S. Dhoni: The Untold Story, en biografisk sportfilm baserad på livsberättelsen om Mahendra Singh Dhoni, den tidigare kaptenen för Indian Cricket Team tillsammans med Sushant Singh Rajput och Kiara Advani. Hon spelade rollen som Priyanka Jha, flickvän till Mahendra Singh Dhonis karaktär som dör i en bilolycka. Filmen, regisserad av Neeraj Pandey och producerad av Fox Star Studios, släpptes den 30 september 2016 och blev en enorm hit med samlingar på 216 crores. I sin recension, recenserade Renuka Vyavahare från Times of India, “Dishas framträdande i filmen förtjänar ett speciellt omnämnande eftersom hennes framträdande drar i hjärtat.” Dessutom spelade hon också i Jackie Chans Kung Fu Yoga, tillsammans med Sonu Sood.Patani agerade sedan i Baaghi 2 tillsammans med Tiger Shroff, en uppföljare till 2016 års succé Baaghi med Tiger Shroff och Shraddha Kapoor i huvudrollerna. Producerad av Sajid Nadiadwala och regisserad av Ahmed Khan, släpptes filmen den 30 mars 2018 över hela världen och tjänade cirka 257 crore i hela världen. I juni 2019 dök hon upp i filmen Bharat med Salman Khan i huvudrollen som en av hans ledande damer. Hon började 2020 med februarisläppet Malang mittemot Aditya Roy Kapur. I mars 2020 dök hon upp i en låt i filmen Baaghi 3 med Tiger Shroff och Shraddha Kapoor i huvudrollerna, en uppföljare till Baaghi 2. 2020 var Patani bland flera Bollywood-skådespelare som kritiserades för att ha publicerat Instagram-meddelanden som visade solidaritet med Black Lives Matter rörelse, trots deras tidigare arbete med att annonsera hud-lightening produkter som vidmakthåller colorism.Patani har avslutat inspelningen av Prabhu Devas actionfilm Radhe, där hon återförenas med Salman Khan. Hon är också den kvinnliga huvudrollen i Ekta Kapoors produktion KTina. Från och med mars 2021 spelar Patani för Mohit Suris Ek Villain Returns tillsammans med Tara Sutaria, Arjun Kapoor och John Abraham.

DEBUT OCH TIDIG KARRIÄR

Patani debuterade med en telugu-film, Loafer tillsammans med Varun Tej 2015. Hon spelade rollen som Mouni, en flicka som flyr hemifrån för att fly ett tvångsäktenskap. Regisserad av Puri Jagannadh och producerad av C. Kalyan under C.K. Underhållning, filmen gjordes på en budget på 200 miljoner INR och presterade dåligt i biljettkassan med en livstidsinsamling på 106 miljoner INR. Året därpå medverkade Disha i en musikvideo, Befikra tillsammans med Tiger Shroff som producerades av Bhushan Kumar och Krishan Kumar under T-serien och komponerades av Meet Bros. Skriven och regisserad av Meet Bros, sångerskan Aditi Singh Sharma lånad hennes röst. Patani hittade sitt reklamavbrott med Neeraj Pandeys M.S. Dhoni: The Untold Story, en biografisk sportfilm baserad på livsberättelsen om MS Dhoni, den tidigare kaptenen för Indian Cricket Team tillsammans med Sushant Singh Rajput och Kiara Advani. Hon spelade rollen som Priyanka Jha, flickvän till MS Dhonis karaktär som dör i en bilolycka. Filmen, regisserad av Neeraj Pandey och producerad av Fox Star Studios, släpptes den 30 september 2016 och blev en stor hit med en uppskattad samling på 216 crore (US$28 miljoner). I sin recension, recenserade Renuka Vyavahare från The Times of India, “Dishas framträdande i filmen förtjänar ett speciellt omnämnande eftersom hennes framträdande drar i dina hjärtan.” Dessutom spelade hon också i Jackie Chans Kung Fu Yoga, tillsammans med Sonu Sood.Patani agerade sedan i Baaghi 2 tillsammans med Tiger Shroff, en uppföljare till 2016 års succé Baaghi med Tiger Shroff och Shraddha Kapoor i huvudrollerna. Producerad av Sajid Nadiadwala och regisserad av Ahmed Khan, släpptes filmen den 30 mars 2018 över hela världen och samlade in cirka 253 crore (US$33 miljoner) över hela världen. I juni 2019 dök hon upp i filmen Bharat med Salman Khan i huvudrollen som en av hans ledande damer.

DEBUT OCH TIDIG KARRIÄR
DEBUT OCH TIDIG KARRIÄR

Att ha medverkat i ett fåtal TVC hjälpte Disha att ta fram sin första långfilm, Telugu-filmen Loafer mittemot Varun Tej. Även om filmen öppnade för blandade recensioner och så småningom floppade vid biljettkassan, mottogs Dishas framträdande väl av både publiken och kritikerna. Året därpå, 2016, medverkade hon tillsammans med Bollywood-skådespelaren Tiger Shroff i musikvideon till låten Befikra, där hon prisades för sina dansfärdigheter.

Disha Patanis personliga liv

Disha Patanis påstådda romans med Tiger Shroff har varit i nyheterna i åratal, men de två har ofta förkastat ryktena och hävdat att de två delar en mycket nära vänskap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.