Biografi av Jacqueline Fernandez

Biografi av Jacqueline Fernandez

Handla om

Jacqueline Fernandez är en lankesisk skådespelerska och modell som främst arbetar i hindifilmindustrin. Vinnaren av Miss Universe Sri Lanka-tävlingen 2006, Jacqueline är känd i Bollywood för att ha skrivit glamorösa roller i filmer som Housefull 2, Race 2, Kick och Housefull 3.

Jacqueline Fernandez är en lankesisk skärmkaraktär, före detta modell och vinnaren av Miss Universe Sri Lanka-utställningen 2006. 2009 började hon sitt yrke i Bollywood och har sedan dess tagit en plats i Bollywood. Jacqueline kallas annars för hjärtans Jacq i Indien. Naturligtvis introducerades till en mångrasistisk grupp av kanadensiska, lankesiska och malaysiska störtar, Fernandez växte upp i Bahrain. Efter att ha tagit examen i masskorrespondens från University of Sydney och fungerat som TV-korrespondent i Sri Lanka, gick hon med i showbizen. Hon har delegerat Miss Universe Sri Lanka 2006 och talade med sin nation på Miss Universe 2006.

Under en audition 2009 provade Fernandez effektivt Sujoy Ghoshs drömprogram Aladin, som betecknade hennes skådespelardebut. Fernandez hade sitt språng framåt med den spänningsfyllda åkturen Murder 2, hennes första affärsprestation. Detta följdes av spektakulära jobb i den industriellt effektiva gruppparodien Housefull 2, som gav henne ett IIFA-pris för valet av bästa kvinnliga biroll. Fernandez fortsatte med att spela i filmerna Kick och satiren Judwaa 2.

Tidigt liv

Född i Bahrain, till en Sri Lankas far, Elroy Fernandez och den malaysiska mamman Kim, Jacqueline är den yngsta av fyra barn med en äldre syster och två äldre bröder. Jacqueline gick sin skolgång från Bahrain och gick sedan till University of Sydney där hon tog examen i masskommunikation. Efter examen började hon arbeta som tv-reporter i Sri Lanka men fortsatte samtidigt som modell och 2006 kröntes hon till Miss Sri Lankas universum. Jacqueline var ankare för Lanka Business Report och brukade även skriva för The Daily Mirror.

Biografi av Jacqueline Fernandez

Jacqueline ville från en mycket ung ålder göra det stort i glamourvärlden. När hon kom till Indien för ett modelluppdrag provspelade hon för fantasyfilmen Aladin och fick huvudrollen.

Fernandez ger sin familj en nära anknytning och medger att hon saknar att vara runt dem. Trots att han agerat i filmer har Fernandez stärkt altruistiska associationer och olika orsaker. För 2011, för People For the Ethical Treatment of Animals (PETA). hon skickade ett brev till Mumbais kommunala kommissarie och begärde ett slutförande av turer med häst och vagn i Mumbai. Strax därefter sålde hon en frukost i Mayfair, London, där hon samlade in cirka 4 000 dollar till Pratham NGO, som hjälper barnens grundläggande träning. 2014 utsågs Fernandez till “Årets dam” av PETA (Indien) för att upprätthålla säkerheten för varelser.

Privatliv

Att vara en känd kändis i Bollywood kommer med sina för- och nackdelar. Jacquelines personliga liv har alltid varit under mediegranskning. Hennes affär och uppbrott med Bollywoods regissör Sajid Khan blev mycket publicerad. Deras uppvaktningsperiod på två år slutade 2013. Innan Jacqueline hade ett förhållande med Sajid Khan, dejtade Jacqueline Bahrains prins Hassan bin Rashid Al Khalifa, som hon träffade på en gemensam väns fest, men duon separerade strax efter.

Filmkarriär

Jacqueline Fernandez bröt in i branschen med Sujoy Ghoshs fantasy-äventyrsfilm Aladin 2009, mitt emot Riteish Deshmukh. Filmen som också spelade Amitabh Bachchan och Sanjay Dutt var en kassakatastrof både vad gäller samling och innehåll. Jacqueline fick blandade recensioner för sin skildring av prinsessan Jasmine. Hennes andra film Jaane Kahan Se Aayi hai, återigen med Riteish Deshmukh i huvudrollen, var en flopp. Jacqueline kritiserades hårt för att inte kunna spela rollen som en utomjording på ett tillfredsställande sätt.

Filmkarriär

Framgång kom till Jacqueline med Mahesh Bhatts mysteriefilm Murder 2 2011. Filmen regisserades av Mohit Suri och spelade Emraan Hashmi tillsammans med henne i huvudrollen. Filmen var en av de största intäkterna 2011 och gjorde underverk för att lyfta Jacquelines karriär. Nästa år 2012 medverkade Fernandez i ensemblekomedifilmen Housefull 2 ​​med Akshay Kumar, John Abraham och Asin Thottumkal i huvudrollerna. Filmen regisserades av hennes dåvarande pojkvän, Sajid Khan, och var en kommersiell supersuccé men slogs eländigt av kritikerna.

Därefter spelade hon i spänningsfilmen med flera stjärnor, Race 2, med Saif Ali Khan, Anil Kapoor, John Abraham, Deepika Padukone och Ameesha Patel. Regisserad av den berömda duon Abbas-Mustan, gick filmen dåligt kritiskt och Jacqueline fick hårt kritik för sin roll.

2014 visade sig vara en vändpunkt i Jacquelines karriär. Hon spelade mot Salman Khan i Sajid Nadiadwalas regidebut Kick. Filmen som även spelade Randeep Hooda och Nawazuddin Siddiqui var en officiell remake av en tamilsk film med samma namn. Kick var en skenande hit och var en av de mest inkomstbringande hindifilmerna vid den tiden. Denna rekordstora film gjorde Jacqueline till en av de mest eftertraktade skådespelerskorna i Bollywood.

Hon dök sedan upp i filmer som Roy, Bangistan och Brothers, som alla var box office duds. 2015 gjorde Jacqueline sin Hollywood-debut med den brittiska skräckfilmen Definition of Fear. Filmen där hon skrev Sarah Folding, en psykologstudent, hade premiär vid den fjärde Delhi International Film Festival i december 2015.

Jacqueline Fernandez släpper 2016 inkluderar Housefull 3, Dishoom och A flying Jatt. Samma år gjorde hon även sin hindi-tv-debut som en av domarna i Jhalak Dikhhla Ja säsong 9. Hennes släpp 2017 inkluderar actionkomedifilmen Drive opposite Sushant Singh Rajput, A Gentleman tillsammans med skådespelaren Sidharth Malhotra, och David Dhawan-regissören våga Judwaa 2 tillsammans med Varun Dhawan. Hennes andra projekt inkluderar den lankesiska engelska filmen Enligt Mathew, under ledning av Chandran Rutnam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.