Kareena Kapoor Biografi

Kareena Kapoor Biografi
Kareena Kapoor Biografi
Om Kareena Kapoor

Kareena Kapoor är en indisk underhållare som är mest populär för sina jobb i filmer som ‘Kabhi Khushi Kabhie Gham…’, ‘Chameli’, ‘Omkara’ och ‘Bajrangi Bhaijaan.’ En av hindi nöjesvärldens mest välkända underhållare, hon räknas till de mest generöst kompenserade körkvinnorna i Bollywood. Förs in i världen till veteranunderhållarna Randhir Kapoor och Babita, presenterades hon för underhållningsvärlden ganska tidigt. Hennes äldre syster Karisma Kapoor är dessutom en anmärkningsvärd underhållare. Kareena gjorde sin filmdebut som 19-åring i konfliktfilmen “Exile” som slutade med en måttlig prestation och hjälpte till att skicka ut hennes yrke som underhållare. Trots att hon fick en ordentlig start på sitt yrke kämpade hon i ett par år för att säkra sig själv efter en serie citroner. Begåvad och härlig, Kareena envisades och återställde sitt yrke med sin skildring av en förförisk ung dam i den lättsamma komedin “Punch We Met”. Hon har vunnit olika utmärkelser och utmärkelser, inklusive sex “Filmfare Awards” av tio utnämningar i juli 2017. Trots hennes skådespelarkall är Kareena Kapoor dessutom medförfattare till tre böcker, inklusive två näringsguider. Hon har dessutom en egen klädlinje i förhållande till företagsbutiken “Globus”.

Kareena Kapoors karriär

Kareena Kapoor gjorde sin skådespelarpresentation i en konfliktfilm som heter “Evacuee” 2000. Mognad 19 vid den tidpunkten, antog hon rollen som en bangladeshisk ung dam som faller pladask för en exil, avbildad av Abhishek Bachchan. Filmen var en måttlig succé och fick den ungdomlige underhållaren stort bifall.


• 2001 spelade hon omvänd Tusshar Kapoor i Satish Kaushiks film “Mujhe Kucch Kehna Hai.” Filmen var en hit och lade ut Kapoor i underhållningsvärlden. Samma år delade hon skärmutrymme med genier som Amitabh Bachchan, Jaya Bachchan, Shahrukh Khan och Kajol i filmen “Kabhi Khushi Kabhie Gham…”


• Hon upplevde sedan en betydande svårighet när några av hennes filmer försummade att prestera bra i filmvärlden. Inom en räckvidd på två år, sex av hennes filmer – ‘Mujhse Dosti Karoge!’, ‘Jeena Sirf Merre Liye’, ‘Talaash: Jakten börjar…’, ‘Khushi’, ‘Primär Prem Ki Diwani Hoon’ och ‘LOC Kargil’ — föll ihop.


• I mitten av 2000-talet hade hon en klichéeffekt av en vacker, ytlig ung dam i olika filmer. Fortfarande uppe i luften för att försöka att inte bli förkyld, tog hon det svåra jobbet som sexspecialist i filmen “Chameli” (2004). Det här jobbet hjälpte henne att ompröva sin personlighet på skärmen.


• 2006 spelade hon i tre filmer, “36 China Town”, “Chup Ke” och “Omkara.” Nästa år spelade hon en förtrollande ung dam vid namn “Geet” i rom-com-filmen “Punch We Met”, som likaså visade Shahid Kapoor.

Kareena Kapoors karriär
Kareena Kapoors karriär


• Hon visade sig vara avgörande för skådespelarna i 2009 års film “3 Idiots”, en film som ungefär grundades på romanen “Five Point Someone” av Chetan Bhagat. Hon spelade en klinisk understudy som heter “Pia” i filmen som dessutom hade Aamir Khan, R. Madhavan och Sharman Joshi i betydande jobb. Filmen blev en storsäljare.


Kareena Kapoor startade 2010-talet med en rad succéfilmer: ‘We Are Family’ (2010), ‘Protector’ (2011), ‘Specialist Vinod’ (2012) och ‘Champion’ (2012). Av detta stora antal filmer ansåg hon att hennes skildring av ‘Mahi Arora’ i ‘Champion’ var den svåraste.


• Hon fastnade i slutet av 2012 och minskade sitt ansvar att ge sina nära och kära ytterligare möjligheter. Under de resulterande åren tog hon inga betydande aktiviteter och gjorde bara utseendejobb i ett blygsamt gäng filmer.


• Hon blev så småningom fokuserad på sitt skådespelaryrke 2016 och tog rollen som “Kia”, en yrkesarrangerad ung kvinna, i filmen “Ki och Ka.” samma år antog hon rollen som ‘Dr. Preet Sahni’ i den mycket hyllade filmen ‘Udta Punjab.’

Kareena Kapoors barndom och tidiga liv

Kareena Kapoor fördes till världen den 21 september 1980, i Mumbai, Indien, till Randhir Kapoor och Babita. Båda hennes föräldrar var omisskännliga underhållare, men hennes mamma slutade skådespela efter äktenskapet. Hon har en äldre syster som heter Karisma. Hon är från Punjabi från sin pappas sida och av Sindhi och brittiska fall från sin mammas sida.


• Naturligtvis introducerades till en grupp underhållare, Kareena presenterades för scenen i tidig ålder. Hon drevs fram av underhållare, som Meena Kumari och Nargis, och behövde förvandlas till en underhållare.


• Hennes pappa hävdade inte att hans flickor borde gå in i underhållningsvärlden. Hans måttliga läggning ledde till en strid mellan hennes folk och de isolerade. Kareena och hennes syster bodde hos sin mamma som tog några ställningar för att hjälpa familjen. Till slut förvandlades Karisma till en underhållare, vilket ytterligare övertalade sin mer ungdomliga syster att följa hennes fantasier.


Kareena gick på ‘Jamnabai Narsee School’ i Mumbai, följd av ‘Welham Girls’ School’ i Dehradun. Hon var inte lutad åt skolastiker, men presterade bra i skolan för att hålla sin mamma lycklig

.
• Sedan läste hon upp affärer ganska länge på ‘Mithibai College’ innan hon gick en tre månader lång sommarkurs i mikrodatorer på ‘Harvard Summer School’ i USA.

• Vid sitt återbesök i Indien valde hon ut på ‘Public Authority Law College’ i Mumbai, bara för att lämna efter ett år. I sina sena ungdomar valde hon att söka efter att ha agerat genuint och började på detta sätt förbereda sig under Kishore Namit Kapoor, en person från “Film and Television Institute of India” (FTII).

Stora verk av Kareena Kapoor

Kareena Kapoors skildring av “Cart Mishra” i filmen “Omkara” från 2006, uppskattades mycket av förstårna. Filmen justerades från William Shakespeares “Othello”. Detta jobb gav henne priset “Filmfare Best Actress (Critics) Award”. Den exceptionellt hyllade filmen visades i segmentet “Marché du Film” vid 2006 års filmfestival i Cannes.


• 2007 spelade hon en livlig dam vid namn “Geet” i rom-com “Hit We Met”. Filmen skildrade berättelsen om två individer med särskiljande karaktärer som möts på ett tåg och på sikt faller pladask. Hon prisades för sin utställning och respekterades med några få utmärkelser.


• Även om underhållaren är känd för sin excellens och sexanspråk, kastade underhållaren sin fantastiska symbol för att anta den äkta delen av ‘Dr. Preet Sahni’ i Abhishek Chaubeys mycket hyllade film ‘Udta Punjab.’ Filmen handlade om misshandel av substanser i det indiska territoriet Punjab. Hennes presentation fick hennes uppdrag för “Bästa kvinnliga biroll” vid “Filmfare Awards” och “Zee Cine Awards.”

Kareena Kapoors kärleksliv

Kareena Kapoor var involverad med den individuella underhållaren Shahid Kapoor. Deras förhållande fick massor av medieöverväganden och deras eventuella separation tillkännagavs också.

Utmärkelser och prestationer av Kareena Kapoor

Kareena Kapoor har fått sex “Filmfare Awards” av tio urval. Hennes utmärkelser minns “Bästa kvinnliga debut” för 2000 för “Outcast”, “Bästa kvinnliga huvudroll” för “Poke We Met” (2007) och “Bästa kvinnliga biroll” för “We Are Family” (2010).
• 2006 fick hon “Smita Patil Memorial Award” för sitt engagemang för den hindiiska underhållningsvärlden.

Filantropiska verk av Kareena Kapoor

Kareena Kapoor är effektivt engagerad i olika välgörenhetsföretag. Hon började arbeta med UNICEF 2014 för att förespråka utbildning av unga damer. Hon har också varit minister för “Shakti-kampanjen”, en satsning som skickats iväg av NDTV för att bekämpa ondska mot damer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.