Kriti Kharbanda Biografi

Modellen som blev skådespelerskan Kriti Kharbanda gjorde sin skådespelardebut 2009 med Tollywood-actiondramat Boni, och har sedan dess medverkat i över 20 filmer i Kannada, Hindi, Telugu och Tamil. Hon är kanske mest känd för sina framträdanden i filmer som Googly (2013), Bruce Lee: The Fighter (2015), Raaz: Reboot (2016) och Shaadi Mein Zaroor Aana (2017).

Kriti Kharbanda Biografi
Kriti Kharbanda Biografi

Skådespelerskan rankades som nummer ett på Bengaluru Times lista över mest eftertraktade kvinnor för år 2013, och har nominerats två gånger för Filmfare Awards förutom att ha vunnit ett SIIMA Award.

Kriti Kharbanda (född 29 oktober 1990) är en indisk skådespelerska känd för sitt arbete i filmer på kannada, hindi och telugu. Efter att ha börjat sin karriär som modell, gjorde Kharbanda sin skådespelardebut 2009 med Telugu-filmen Boni. Kharbanda fortsatte med att spela i Kannada-filmen Chiru 2010, hindi-filmen Raaz: Reboot 2016 och den tamilska filmen Bruce Lee 2017. Hennes andra filmer inkluderar Googly, Ala Modalaindi, Tirupati Express, Belli, Minchagi Nee Baralu, Shaadi Mein Zaroor Aana, Karwaan, Housefull 4 och Taish. Hon har fått utmärkelser inklusive ett SIIMA Award och två nomineringar för Filmfare Award South för sina framträdanden.

Kriti Kharbanda är en indisk skådespelerska som medverkar i kannada- och telugu-filmer. Hon föddes den 29 oktober 1988. Hon debuterade med Telugu-filmen Boni mot Sumanth. Även om hennes debut misslyckades i biljettkassan, fortsatte hon med att spela i Theenmaar tillsammans med Pawan Kalyan, vilket visade sig vara en genomsnittlig tuffare.

Hon spelade också en gästroll i den populära Telugu-filmen Ala Modalaindi, och spelade i Mr. Nookayya tillsammans med Manoj Manchu. I Tollywood rollades hon tillsammans med Ram Pothineni i Bommarillu Bhaskars film, Ongole Githa, som misslyckades. Hon sågs i den första 3D-action Telugu-filmen Om 3D mittemot Kalyan Ram, som släpptes i juli 2013, men det var ett misslyckande i biljettkassan.

Hennes debutfilm från Kannada, Chiru, var en succé i biljettkassan 2010 och resulterade i att hon skrev på flera projekt i Sandalwood som Galaate, Prem Adda och Googly. Googly, hennes senaste film, visade sig bli en av de största Kannada-grossarna 2013.

Kriti Kharbandas kommande projekt är Belli med Shivarajkumar och hon ersätter Nithya Menon i Nagashekars Sanju Weds Geetha 2.

Kriti Kharbandas tidiga liv

Trots att Kriti föddes i en Punjabi-familj den 29 oktober 1988 i New Delhi, växte hon upp i Bengaluru efter att hennes föräldrar flyttade till staden strax efter hennes födelse. Hon studerade på Baldwin Girls High School, varefter hon gick på Bishop Cotton Women’s Christian College. Hon tog sedan examen i smyckesdesign från Sri Bhagawan Mahaveer Jain College. Medan han fortfarande gick i skolan dök Kriti upp i reklamfilmer. Hon fortsatte att modellera för tv-reklam under sina collegedagar, de mest framstående var Bhima Jewellers, Spar och Fair and Lovely.

Kriti Kharbandas tidiga liv
Kriti Kharbandas tidiga liv

Kriti Kharbanda föddes i en Punjabi-familj i Delhi till Ashwani Kharbanda och Rajni Kharbanda. Hon har en yngre syster Ishita Kharbanda och en yngre bror Jaiwardhan Kharbanda, som är medgrundare av Paper Plane Productions. Hon flyttade till Bangalore i början av 1990-talet med sin familj. Efter att ha avslutat sin gymnasieskola på Baldwin Girls High School gick hon på Bishop Cotton Girls’ School, ISC, innan hon tog examen från Sri Bhagawan Mahaveer Jain College, en föräldrainstitution vid Jain University, Bangalore. Hon har ett diplom i smyckesdesign. Enligt henne var hon mycket aktiv i kulturaktiviteter under skoltiden och gymnasiet. Som barn var hon också med i ett antal annonser och hon fortsatte att modellera medan hon gick i skolan/högskolan, och sa att hon “alltid älskat att göra TV-reklam”. Hennes framstående modellkampanjer under hennes collegedagar var för Bhima Jewellers, Spar och Fair & Lovely. Hennes foto på Spar-skylten fångade uppmärksamheten hos NRI-regissören Raj Pippala som letade efter en hjältinna till sin film, och det banade vägen för hennes skådespelarkarriär. Hon sa att hon från början inte hade några planer på att bli skådespelerska och att det bara var på grund av sin mammas uppmuntran som hon övervägde det på allvar.

Skådespelarkarriär för Kriti Kharbanda

Efter att ha sett Kriti på Spars skylt erbjöd NRI-regissören Raj Pippalla, som letade efter en kvinnlig huvudroll i sin film, henne sin debutfilm Boni. Även om Kriti till en början var motvillig, tackade hon ja till erbjudandet efter att hennes mamma uppmuntrat henne att ta rollen. Medverkande mot Sumanth fick filmen negativa recensioner men Kritis prestation fick positiva recensioner. Även om filmen floppade vid biljettkassan, lyckades Kriti få huvudrollen i Jayanth C. Paranjees romantiska drama Teen Maar mot Pawan Kalyan. Med sin nästa film fortsatte Kriti att göra sin Kannada-filmdebut Chiru 2010. Filmen, med Chiranjeevi Sarja i huvudrollen, fick främst negativa recensioner, men resulterade i att Kriti fick erkännande i Kannadas filmindustri och fick olika nya erbjudanden.

Skådespelarkarriär för Kriti Kharbanda
Skådespelarkarriär för Kriti Kharbanda

Hon sågs sedan i Telugu-kriminal-action-thrillerfilmen Mr. Nookayya mittemot Manoj Manchu, varefter hon dök upp i Prem Adda, Kannada-remaken av den tamilska filmen Subramaniapuram. För karaktären Girja i filmen Prem Adda fick Kriti spela rollen som en småstadstjej. Hon anser att rollen är hennes mest utmanande roll, med tanke på att hon måste bli solbränna och gå barfota. Hennes andra Telugu-släpp under året var Bhaskars Ongole Githa mot Ram Pothineni, och Sunil Reddys Om 3D, Telugu-biografens första 3D-actionfilm, mot Nandamuri Kalyan Ram. Båda filmerna misslyckades i biljettkassan, trots att de fick blandade recensioner.

Trots att Kritis filmkarriär i Kannada inte hade ett exceptionellt bra år, fick hon ett uppsving när hon fick roll i den romantiska komedin Googly från 2003, regisserad av Pavan Wadeyar med Yash i huvudrollen. Filmen fick positiva recensioner och fortsatte med att bli en av de mest inkomstbringande Kannada-filmerna 2013. 2014 sågs skådespelaren i Kannada-filmen Super Ranga med Upendra i huvudrollen, och hennes framträdande i filmen gav henne Critics Award för bästa kvinnliga huvudroll vid South Indian International Movie Awards och vann även sin allra första Filmfare Award-nominering för bästa kvinnliga huvudroll. Hennes andra släpp under året inkluderade filmen Belli med Shivarajkumar i huvudrollen och Thirupati Express, Kannada-remaken av Telugu-filmen Venkatadri Express, som båda öppnade för positiva recensioner.

Efter ett filmfareprisnominerat framträdande i Telugu-actionkomedin Bruce Lee – The Fighter (2015), gjorde Kriti sin Bollywooddebut med skräckthrillern Raaz: Reboot (2016), där hon spelade tillsammans med Emraan Hashmi och Gaurav Arora. Men filmen lyckades inte imponera trots hypen kring den. Skådespelerskans karriär tog en uppåtgående bana under det efterföljande året, när hon dök upp i Bollywood-filmerna Shaadi Mein Zaroor Aana (2017) och Guest i London (2017), förutom att debutera på tamilsk bio med Bruce Lee (2017).

Efter att ha gjort sitt avtryck på filmerna Kannada, Telugu, Tamil och Hindi fortsatte Kriti sin drömkörning under 2018 med stora projekt inom olika branscher. Bland dessa var Bollywood-filmerna Yamla Pagla Deewana Phir Se (2018), Karwaan (2018); och Kannada-filmen Raana (2018). 2019 spelade hon en central roll i Housefull 4, den fjärde delen av Housefull-serien som innehåller Akshay Kumar, Bobby Deol, Riteish Deshmukh, Kriti Sanon och Pooja Hegde. Hennes andra släpp 2019 inkluderar Pagalpanti. Filmen är regisserad av Anees Bazmee och har John Abraham och Ileana D’Cruz i framträdande roller. Hennes släpp 2020 inkluderar Taish. Hennes andra utgivningar inkluderar Chehre (2021) och 14 Phere.

Tidig karriär för Kriti Kharbanda

Efter att ha setts på Spar-skylten fick Kharbanda en huvudroll för Telugu-filmen Boni mittemot Sumanth. Boni fick negativa recensioner men fick Kharbanda ett positivt svar. Medan Sify skrev, “Kriti var ett bra val och hon hade inga spända ögonblick trots sin debut. Hennes utseende är underbart och hon har mycket framtid om hon spelar sina kort rätt”, skrev Rediff, “Kriti Kharbanda ser fräsch och vacker ut och lyckas spela rollen som Pragati på ett ganska övertygande sätt. Hon kanske måste jobba på sina uttryck lite i framtiden dock”. Trots att filmen misslyckades i biljettkassan fick hon en framträdande roll i Pawan Kalyan-filmen Teen Maar. Hennes nästa släpp var dock hennes debutfilm från Kannada, Chiru. Hennes framträdande mottogs för det mesta väl, med The Times of India som skrev att hon “utmärker sig i sin prestation” och Indiaglitz.com säger att hon “är väldigt vacker och hennes uttryck är bra”. IANS skrev att hon “ser hänförande ut i låtsekvenser” och “är bra på att dansa”. Filmen var en succé i biljettkassan 2010, och Kharbanda uppgav att den fick hennes erkännande och “en hel del beundran i branschen”, vilket resulterade i att hon erbjöds många projekt i Kannada. Hon tog dock lång tid på sig att signera sin andra Kannada-film, fram till oktober 2011, då hon anmälde sig till fyra filmer under en enda månad. 2011 sågs hon också i en gästroll i den framgångsrika telugu-romantiska komedin Ala Modalaindi, innan Teen Maar släpptes. Hon dök upp i “retroscener” i Teen Maar där hon var tvungen att “replicera hjältinnor från 70-talet” och avslöjade att hon också valde de kostymer och smycken hon bar i filmen. Filmen visade sig vara en genomsnittlig grövre. Året därpå spelade hon i Mr. Nookayya tillsammans med Manoj Manchu i Telugu, och i Prem Adda, en nyinspelning av den tamilska filmen Subramaniapuram, i Kannada. Den senare filmen presenterade henne i en “fullständigt de-glam”-roll, där skådespelerskan uppgav att hennes ljusa hy utgjorde ett problem för henne eftersom hon spelade en liten stadstjej från 80-talet. Hon kallade Girija för den mest utmanande karaktären hon hade spelat fram till dess, eftersom det krävdes en sminkfri look, bli solbränna och gå barfota för att uppnå “en rå look” som rollen krävde. Till filmen designade hon också sina kostymer tillsammans med sin mamma. Hon hade fyra släpp under 2013, två vardera i Telugu och Kannada. Båda hennes Telugu-filmer, Bhaskars Ongole Githa, som såg henne spela en “typisk stadstjej”, och Kalyan Rams Om 3D, den första 3D-actionfilmen på Telugu-biograf, presterade inte bra i biljettkassan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.