Biografi av Priyanka Chopra

Biografi av Priyanka Chopra
Biografi av Priyanka Chopra

Priyanka Chopra är en indisk filmunderhållare och artist som har uppstått som de kanske mest kända och högprofilerade stora namnen i Indium. Förs till världen i Jamshedpur, ett anspråkslöst samhälle i Indien, till läkare för vårdnadshavare, utbildades hon i olika stadsområden över hela Indien fram till tretton års ålder, då hon skickades från USA. I Amerika, förutom skolastiker, flickade hon dessutom in för rörelse- och sångövningar, men ville bli en arkitekt eller kliniker istället för en underhållare. Efter att ha kommit tillbaka till sitt land deltog hon i Femina Miss India-utmaningen och valdes ut att tala till Indien på Miss World-showen, där hon delegerades “Miss World 2000”. Efter att ha vunnit storslagna showen klarade hon sina examen halvvägs för att gå med i underhållningsvärlden. Trots att hon började sitt yrke med en tamilsk film “Thamizan” var det inte långt innan hon gjorde sin introduktion i Bollywood som den andra huvudrollen i 2003 års film “The Hero”. Hon märktes för det spektakulära jobb hon skildrade i sin nästa film “Andaaz” och skaffade dessutom ett Filmfare Award för det. Därefter medverkade hon i olika filmindustrisegrar, inklusive ‘Aitraaz’, ‘Krrish’, ‘7 Khoon Maaf’, ‘Style’ och ‘Barfi!’. Hon har fått några utmärkelser och mycket uppskattning för sina utställningar i film under lång sikt. Hon har varit en del av framstående Hollywood-filmer, inklusive ‘The Matrix Resurrections’ och ‘The White Tiger’. Från 2015 till 2018 medverkade hon också i ABC-serien “Quantico” med ryggradskylare. Tillsammans med skådespeleriet har hon dessutom lämnat ett avtryck som global artist med spår, till exempel ‘In My City’ och ‘Extraordinary’. Hon distribuerade sin tidskrift ‘Incomplete’ 2021, som kom till ‘The New York Best Seller List’. Hon är kopplad till den amerikanske vokalistens textförfattare Nick Jonas. Hon är mycket välkänd på person-till-person kommunikationslokaler, inklusive Instagram där hon har över 76,6 miljoner supportrar.

Barndom och tidiga liv av Priyanka Chopra

 • Priyanka Chopra kom till världen den 18 juli 1982 i Jamshedpur, Indien, till Ashok Chopra och Madhu Chopra. Båda hennes föräldrar var läkare i den indiska armén. Hon har ett mer ungdomligt syskon, Siddharth.
 • Eftersom hennes pappa var i beväpnad styrka, blev han regelbundet rörd. Därefter tillbringade Priyant sitt liv som ung i stadssamhällen som Delhi, Pune, Lucknow, Bareilly och Ladakh. Hon accepterade sin skolgång från några skolor, inklusive La Martiniere Girls’ School, Lucknow och St. Maria Goretti College, Bareilly.
 • Vid tretton år gammal skeppades hon från USA för att söka efter avancerad utbildning. Här bodde hon med sin moster. I USA gick Priyanka i skolor i Newton, Massachusetts, Iowa och New York, eftersom hennes mosters familj också flyttade regelbundet.
 • Bortsett från skolastiken, deltog hon i några teaterskapelser och dessutom i vetenskaplig västerländsk gammaldagsmusik, körsång och Kathak-dans. Hur det än må vara, så behövde hon förvandlas till en datorprogrammerare eller en kriminell terapeut, i motsats till en underhållare.
 • Efteråt kom hon tillbaka till Indien och avslutade sista året på sin gymnasieutbildning från Army Public School, Bareilly. Under denna tid vann hon dessutom den närliggande majdrottningens storslagna mässa.
Barndom och tidiga liv av Priyanka Chopra
Barndom och tidiga liv av Priyanka Chopra

Priyanka Chopras karriär

 • Hon deltog i Femina Miss India 2000-utmaningen där hon blev tvåa och vann Femina Miss India World-titeln. Hon fortsatte sedan med att tala till Indien i Miss World-utställningen, där hon delegerades “Miss World 2000”.
 • 2002 gjorde hon sin debut på bioduken i den tamilska filmen “Thamizhan”. Nästa år gjorde hon sin presentation i en Bollywood-film som den efterföljande kvinnliga huvudrollen i filmen “The Hero: Love Story of a Spy”.
 • Senare 2003 var hon med i dramacirkeln “Andaaz”, nära Akshay Kumar. Hennes jobb i den här filmen noterades för den fantastiska återstoden hon lade till filmen.
 • 2004 medverkade hon i den lättsamma komedin ‘Mujhse Shaadi Karogi’ som slutade med att bli en stor affärsprestation. Samma år medverkade hon också i ryggkylaren ‘Aitraaz’, som skildrade hennes mest minnesvärda jobb som huvudmotståndare och fick mycket beröm för sin utställning.
 • 2005 dök hon upp i två effektiva ansträngningar, “Waqt: The Race Against Time” och “Bluffmaster”.
 • 2006 var hon med i hjältefilmen ‘Krrish’ och aktivitetsupplevelsen ‘Wear’. Båda filmerna var uttalade totala filmindustrisegrar.
 • Snart dök hon upp i några filmer, inklusive “Äldre syskon” (2007), “Romantic tale 2050” (2008) och “Drona” (2008).
 • I slutet av 2008 var hon med i filmen “Style”, en show om den indiska designindustrin. Både filmen och hennes utställning fick mycket uppskattning från experterna. Hon följde detta med parodien “Dostana” som dessutom var en ekonomisk prestation.
 • 2011 var hon med som en femme fatale i den mörka parodien ‘7 Khoon Maaf’ som fick henne mycket erkännande från förståsigpåare.
Priyanka Chopras karriär
Priyanka Chopras karriär
 • 2012 medverkade hon i ‘Barfi!’, nära Ranbir Kapoor och Ileana D’Cruz. Hennes presentation fick strålande undersökningar och filmen blev en betydande affärsprestation. Samma år dök hennes mest minnesvärda världsomspännande singel, ‘In My City’, dessutom upp, inklusive rapparen will.i.am.
 • 2013, förutom att vara med i den gigantiskt effektiva filmen ‘Krrish 3’, gjorde hon likaså två saknummer, ‘Babli Badmaash Hai’ och ‘Slam Chahe Leela’ som blev chartbusters.
 • 2013 levererades hennes efterföljande singel med namnet ‘Extraordinary’, inklusive den amerikanske rapparen Pitbull i musikvideon. Hennes tredje singel, en front av Bonnie Raitts “I Can’t Make You Love Me” levererades nästa år.
 • 2014 dök hon upp som huvudrollsinnehavaren i ‘Mary Kom’, en verklighetstrogen film om den femfaldiga kvinnliga boxningsvärldsmästaren och den olympiska bronsmedaljören Mary Kom. Filmen fick positiva undersökningar från experter, och hennes utställning fick djupt beröm.
 • Priyanka Chopra har varit en del av framstående Hollywood-filmer, inklusive ‘The Matrix Resurrections’ och ‘The White Tiger’. Från 2015 till 2018 medverkade hon också i ABC-serien “Quantico” med ryggradskylare.
 • Hon distribuerade sin tidskrift ‘Incomplete’ 2021, som kom till ‘The New York Best Seller List’.

Priyanka Chopras stora verk

Priyanka Chopra fick grundläggande beröm för sitt jobb som Jhilmil Chatterjee, en mentalt obalanserad kvinna, i filmen ‘Barfi!’ (2012). Några förståsigpåare såg det som det bästa utförandet av hennes yrke och en av de mest perfekta översättningarna av ett fysiskt-mentalt handikapp som introducerades på storbildsskärm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.