Shraddha Kapoor Biografi

Mest känd för sin skildring av Arohi i Mohit Suris romans Aashiqui 2 från 2013, Shraddha Kapoor är en Bollywood-skådespelerska och sångerska. Även om hon gjorde sin debut 2010 tillsammans med Amitabh Bachchan i Teen Patti, anses Aashiqui 2, som även spelade Aditya Roy Kapur, vara hennes genombrott. Efter detta gjorde hon också sin debut som playbacksångerska med låten “Galliyan” för filmen Ek Villain. Förutom att vara skådespelare har Shraddha även lanserat sitt eget modemärke IMARA och är en kändisförespråkare för olika ledande varumärken.

Shraddha Kapoor Biografi
Shraddha Kapoor Biografi

Shraddha Kapoor (född 3 mars 1987) är en indisk skådespelerska som arbetar i hindispråkiga filmer. Hon finns med i listor över de mest populära och högst betalda skådespelerskorna i landet. Hon har varit med på Forbes Indias Celebrity 100-lista sedan 2014 och presenterades av Forbes Asia på deras 30 Under 30-lista 2016. Dotter till skådespelaren Shakti Kapoor, började hon sin skådespelarkarriär med en kort roll i 2010 års heistfilm Teen Patti , och följde den med sin första huvudroll i tonårsdramat Luv Ka The End (2011). Kapoor fick sitt genombrott för att spela en sångerska i den kommersiellt framgångsrika romansen Aashiqui 2 (2013), för vilken hon nominerades till Filmfare Award för bästa kvinnliga huvudroll. Året därpå porträtterade hon en karaktär baserad på Ophelia i Vishal Bhardwajs kritikerrosade drama Haider (2014). Kapoor etablerade sig med huvudroller i den romantiska thrillern Ek Villain (2014), dansdramat ABCD 2 (2015) och actionfilmen Baaghi (2016). Efter en serie dåligt mottagna filmer kom hennes mest inkomstbringande släpp med komediskräcken Stree (2018), actionthrillern Saaho (2019) och komedidramat Chhichhore (2019). Förutom att agera i filmer har Kapoor sjungit flera av hennes filmlåtar. Hon är kändisförespråkare för flera varumärken och produkter, 2015 lanserade hon sin egen klädlinje.

Tidiga liv av Shraddha Kapoor

Född den 3 mars 1987 i Mumbai till skådespelaren Shakti Kapoor och den klassiska sångaren Shivangi Kapoor, Shraddha är systerdotter till de berömda marathiska skådespelerskorna Padmini Kolhapure och Tejaswini Kolhapure. Hon gjorde en del av sin skolgång från Jamnabai Narsee School och gick senare till American School of Bombay. Hon gick sedan till Boston University för sin examen men hoppade av under sitt första år själv för att göra sin Bollywooddebut, efter att Ambika Hinduja upptäckte henne och gjorde henne till Teen Patti. Senare lärde hon sig regi och skådespeleri under ledning av Mohit Tugnait. Shraddha är också utbildad klassisk sångerska och har sjungit flera av sina filmers sånger.

Tidiga liv av Shraddha Kapoor
Tidiga liv av Shraddha Kapoor

Kapoor är född och uppvuxen i Mumbai. På sin fars sida är Kapoor av Punjabi härkomst, och på sin mors sida är hon av Marathi och Konkani härkomst. Hennes morfar Pandharinath Kolhapure, (brorson till Deenanath Mangeshkar) tillhörde Kolhapur och hennes mormor kom från Panaji, Goa. I en intervju med The Hindustan Times avslöjade Kapoor att hon växte upp som marathi eftersom hennes mors släktingar bodde i Maharashtra. Hon har sagt att hon gick igenom en tomboyish fas som barn och beskrev sig själv som en stark attityd, på grund av vilket hon medvetet bråkade med pojkar. Kapoors familjemedlemmar inkluderar hennes pappa Shakti Kapoor och mamma Shivangi Kapoor, hennes äldre bror Siddhanth Kapoor, hennes två fastrar Padmini Kolhapure och Tejaswini Kolhapure är alla skådespelare i Indian Cinema. Hon är systerdotter till Lata Mangeshkar, Asha Bhosle, Meena Khadikar, Usha Mangeshkar och Hridaynath Mangeshkar. Kapoor kommer från en familj av skådespelare och har velat bli skådespelerska sedan en ung ålder. Iförd föräldrarnas kläder brukade hon repetera filmdialoger och dansa till Bollywood-låtar framför spegeln. Hon följde också med sin pappa till olika skjutplatser under sin barndom. Under en av David Dhawans inspelningar blev Kapoor vän med skådespelaren Varun Dhawan för att leka med honom, och de höll i en ficklampa och låtsades att det var en kamera medan de levererade filmlinjer till varandra, och de dansade också till Govindas filmlåtar. Kapoor gjorde det. sin skolgång vid Jamnabai Narsee School och vid 15 års ålder gick hon över till American School of Bombay, där hon var skolkamrat med skådespelerskan Athiya Shetty och skådespelaren Tiger Shroff. I en intervju med The Times of India avslöjade Shetty att de alla brukade delta i danstävlingar. Kapoor trodde att hon var konkurrenskraftig vid 17 års ålder och spelade fotboll och handboll eftersom hon tyckte att dessa matcher var utmanande. När de intervjuades av The Hindustan Times 2016, erkände både Kapoor och Shroff att de var kära i varandra i skolan, men friade aldrig till varandra. Kapoor skrev sedan in sig på Boston University till huvudämne i psykologi, men hon lämnade det första året. att medverka i sin debutfilm efter att hon setts på Facebook av producenten Ambika Hinduja, som castade henne för en roll i Teen Patti. I en intervju med tidningen Filmfare avslöjade Shakti Kapoor att Kapoor var knappt 16 år gammal när hon erbjöds sin första film, Lucky: No Time for Love av Salman Khan, efter att han sett en av hennes skolspelsföreställningar, men hon tackade nej. förslag eftersom hon strävade efter att bli psykolog. Kapoor har utbildats till sångerska sedan barndomen eftersom hennes morfar och mor är klassiska sångare.

Shraddha Kapoors personliga liv

Strax efter releasen av Aashiqui 2 började ryktena om Shraddhas och Adityas påstådda affärer gå runt. Medan de två mer än ofta förnekade sådana rykten, fortsatte de att dyka upp på sociala evenemang tillsammans och hävdade alltid att de var goda vänner. Dessa rykten dog ut efter att rapporter om att hon dejtade hennes Rock On 2-medspelare Farhan Akhtar dök upp men ingenting bekräftades.

Filmkarriär av Shraddha Kapoor

Shraddha Kapoor bröt sig in på duken med Amitabh Bachchan och Ben Kingsley i huvudrollen Teen Patti. Filmen som också spelade R. Madhavan bombade och misslyckades med att lämna mycket genomslag. Hon dök sedan upp i en ledande roll i Luv Ka The End mot Taaha Shah. Producerad av Y-Films, ett dotterbolag till Yash Raj Films, fick filmen positiva recensioner av kritikerna men förklarades som en flopp vid biljettkassan.

Filmkarriär av Shraddha Kapoor
Filmkarriär av Shraddha Kapoor

År 2013 var en spelförändring för Shraddha Kapoor. Hon spelade mot Aditya Roy Kapur i storfilmen Aashiqui 2, som är en andlig uppföljare till succéfilmen Aashiqui från 1990. Filmen är regisserad av Mohit Suri och är en kärlekssaga som fokuserar på det störda förhållandet mellan sångarna Rahul och Arohi, som är djupt påverkad av Rahuls problem med alkoholmissbruk och temperament. Shraddha fick sin första Filmfare-nominering för filmen.

2014 medverkade hon i den romantiska thrillern Ek Villain som tillsammans med henne även spelade Sidharth Malhotra, Riteish Deshmukh i huvudrollerna. Shraddha gjorde också sin hindifilmsångdebut med Ek Villains låt Galliyan. Shraddhas roll som den dödssjuka frun fick uppskattning från både publik och kritiker. Samma år medverkade hon i Vishal Bhardwajs Haider, en modern anpassning av William Shakespeares tragedi Hamlet. Med Shahid Kapoor, Tabu och Kay Kay Menon i huvudrollerna blev filmen en stor hit och Shraddha fick mycket beröm för sin skildring av Arshi, en journalist. Hennes andra släpp samma år var ABCD 2 mot Varun Dhawan. Filmen regisserades av Remo D’Souza och fick blandade recensioner.

2016 medverkade Shraddha i två filmer – Baaghi och Rock On 2. Medan den förra medverkande med Tiger Shroff var en kommersiell framgång, var den senare med Farhan Akhtar en stor kontorskatastrof. 2017 medverkade Shraddha i Shaad Alis romantiska drama OK Jaanu, som är den officiella remaken av den tamilska filmen O Kadhal Kanmani från 2015, och filmatiseringen av Chetan Bhagats roman Half Girlfriend med samma titel, med Arjun Kapoor i huvudrollen. . Hennes släpp 2018 inkluderar Stree och Batti Gul Meter Chalu. Under 2019 har Shraddha Kapoor arbetat i Saaho tillsammans med Prabhas, som sägs vara en av Bollywoods dyraste filmer. Under samma år medverkade hon också i Chhichhore, en komedi-dramafilm regisserad av Nitesh Tiwari. Shraddha Kapoors släpp 2020 inkluderar Street Dancer 3 och Baaghi 3.

KARRIÄRKAMP OCH GENOMBROTT

Kapoor gjorde sin skådespelardebut i 2010 års drama Teen Patti, tillsammans med Amitabh Bachchan, Ben Kingsley och R. Madhavan. Hon spelade rollen som en collegetjej. Filmen fick generellt negativa recensioner, även om hennes prestation mottogs bättre. Preeti Arora, som skrev för Rediff.com, sa att: “även om hon är lite rå, har hon mycket potential.” Nikhat Kazmi recenserade: “Shraddha Kapoor gör en intressant debut som den edgy youngster som släpper sina specifikationer för sleaze, med precision.” Kapoor nominerades till Filmfare Award för bästa kvinnliga debut, men filmen lyckades inte bra i biljettkassan. Efter sin debut skrev hon på ett avtal om tre filmer med Yash Raj Films och medverkade i deras tonårskomedi 2011 Luv Ka The End, med Taaha Shah. Kapoor porträtterade huvudrollen som en tonårsstudent som planerar mot sin pojkvän efter att han varit otrogen mot henne. Filmen underpresterade i biljettkassan och fick blandade recensioner från kritiker. Kapoors prestation fick dock ett positivt kritiskt mottagande. Taran Adarsh ​​skrev: “Shraddha är en uppenbarelse som fångar dig omedveten med en självsäker prestation. Hon elektrifierar i sekvensen när hon bryter ihop efter att ha lärt känna sin älskares verkliga avsikter.” För sin prestation fick Kapoor Stardust Searchlight Award för bästa kvinnliga huvudroll.

Kapoor erbjöds därefter den kvinnliga huvudrollen i Aurangzeb som en del av hennes avtal med Yash Raj Films. Men hon skrev på Vishesh Films Aashiqui 2 istället och avbröt därmed trefilmskontraktet med Yash Raj Films. 2013 fann Kapoor sin genombrottsroll i Mohit Suris romantiska musikdrama Aashiqui 2, uppföljaren till filmen Aashiqui från 1990. Hon fick rollen som Aarohi Keshav Shirke, en barsångerska i småstaden som blir en framgångsrik playbackartist med hjälp av en populär manlig sångare (spelad av Aditya Roy Kapur). Filmen blev en stor framgång i biljettkassorna med en global omsättning på 1,09 miljarder INR (14 miljoner USD). Filmkritikern Anupama Chopra kallade Kapoor för en “riktig triumf” och tillade att hennes “porslinsansikte har en spöklik sårbarhet”. Vinayak Chakravorty från India Today skrev dock att hon “ser vacker ut även om hon inte kan ge gnista.”

Kapoor fick flera nomineringar i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll, inklusive en vid Filmfare Awards. Det året medverkade hon också i ett gästspel för den romantiska komedin Gori Tere Pyaar Mein, där hon spelade fästmön till Imran Khans karaktär. Därefter återförenades Kapoor med Suri för thrillern Ek Villain (2014), för vilken hon också sjöng låten “Galliyan”. Filmen berättar historien om en härdad brottsling (spelad av Sidharth Malhotra) vars dödssjuka fru (spelad av Kapoor) blir brutalt mördad av en seriemördare. Filmen uppfattades allmänt vara plagierad från den koreanska filmen I Saw the Devil, även om Suri hävdade att det var en originalfilm. I sin recension kallade Raedita Tandon från Filmfare filmen för en “grisig, engagerande thriller”, och påstod att Kapoor var en uppenbarelse i den. Filmen blev så småningom en stor kommersiell framgång med inhemska intäkter på över 1 miljard INR (13 miljoner USD). Hennes andra släpp det året var Vishal Bhardwajs kritikerrosade drama Haider, en anpassning av William Shakespeares Hamlet, som utspelar sig under Kashmir-konflikten 1995. Hon spelade den Ophelia-baserade karaktären, en journalist vid namn Arshia, mittemot Shahid Kapoor och Tabu. Kritikern Kusumita Das skrev för Deccan Chronicle och berömde Kapoors försök att fånga de olika nyanserna i hennes karaktär och noterade att hennes gestaltning var “överraskande komponerad”. Även det året framförde Kapoor ett artikelnummer i den Karan Johar-producerade thrillern Ungli. 2015 spelade Kapoor i en uppföljare till dansfilmen ABCD: Any Body Can Dance, med titeln ABCD 2, hon porträtterade rollen som en hiphopdansös som tävlade i en internationell hiphoptävling tillsammans med sin barndomsvän Suresh Mukund (uppsats). av Varun Dhawan). Som förberedelse för sin roll lärde hon sig olika genrer av dansform av koreograferna Prabhudeva och Remo D’Souza. Producerad av Walt Disney Pictures tjänade filmen 1,57 miljarder ₹1,57 miljarder (21 miljoner USD) över hela världen för att bli hennes mest sedda film hittills. Kapoor började 2016 med att presentera som stjärnan Tiger Shroffs kärleksintresse i actiondramat Baaghi, om ett par rebelliska älskare mot bakgrund av en kampsportskola. Rollen krävde att hon tränade Kalaripayattu (en kampsport med ursprung i södra Indien). Shubhra Gupta från The Indian Express ansåg att hennes karaktär i den var dejtad, men tyckte att hon spelade de romantiska och actionsekvenserna “tillräckligt bra”. Kommersiellt presterade filmen bra och samlade in totalt 1,26 miljarder INR (17 miljoner USD).

Leave a Reply

Your email address will not be published.