Taapsee Pannu Biografi

Handla om

Taapsee Pannu är en indisk modell och en populär skådespelerska som främst arbetar i den sydindiska filmindustrin. Hon har medverkat i filmer på olika språk inklusive tamil, telugu, hindi och malayalam och har haft stora framgångar. Taapsee, utexaminerad inom mjukvaruteknik, började sin karriär som modell och vann flera titlar som Pantaloons Femina Fresh Face och Safi Femina Miss Beautiful Skin 2008. Skådespelerskan som gjorde sin skådespelardebut med Telugu-filmen, Jhummandi Naadam 2010 har medverkat i flera kritikerrosade och kommersiellt framgångsrika filmer som Vastadu Naa Raju (2010), de sex National Film Awards-vinnande filmen Aadukalam (2011), Mr. Perfect (2011) och Baby (2015).

Taapsee Pannu Biografi

Tidigt liv

Taapsee Pannu, född och uppvuxen i New Delhi, kommer från en Jat-familj. Skådespelerskan har en yngre syster, Shagun Pannu och delar ett mycket nära band med henne. Hon avslutade sin skolgång från Mata Jai ​​Kaur School i Ashok Vihar, Delhi och tog senare sin examen i mjukvaruteknik från Guru Tegh Bahadur Institute of Technology i New Delhi. Innan skådespelerskan gick in i filmbranschen arbetade hon som mjukvaruingenjör. Medan hon arbetade provspelade hon för Channel V:s talangshow, Get Gorgeous och valdes ut att bli en heltidsmodell, vilket så småningom ledde vägen för en karriär inom skådespeleriet. Under sina modelldagar har hon modellerat för olika märken som Coca-Cola, Motorola, Standard Chartered Bank, Tata Docomo, Havells, PVR Cinemas, Airtel och Dabur.

Taapsee Pannu Biografi

Filmkarriär

Taapsee Pannu började sin skådespelarkarriär 2010 med K. Raghavendra Raos Jhummandi Naadam. Filmen med Manchu Manoj Kumar och Mohan Babu fick blandade recensioner och tjänade medelmåttigt. Året därpå gjorde skådespelerskan sin tamilfilmdebut med den kritikerrosade Aadukalam i regi av Vetrimaran. Filmen innehöll också Dhanush i huvudrollen utspelade sig i staden Madurai och kretsade kring tuppfäktningar. Filmen vann sex National Film Awards vid 58:e National Film Awards.

Skådespelerskan återvände till Telugu-filmindustrin med Vastadu Naa Raju, som släpptes i februari 2011. Filmen med Vishnu Manchu och Prakash Raj var en genomsnittlig hit. Därefter dök hon upp i sin Malayalam-jungfrufilm mot superstjärnan Mammootty och Nadhiya i Doubles. Hennes nästa film 2011 var Mr. Perfect tillsammans med Kajal Aggarwal och Prabhas, vilket var en måttlig framgång. Taapsees andra släpp under året Veera och Mogudu misslyckades med att imponera på såväl publiken som kritikerna.

År 2013 spelade skådespelerskan huvudrollen i en telugu-tamilsk tvåspråkig film med titeln Gundello Godari och Maranthen Mannithen i regi av Kumar Nagendra och producerad av skådespelerskan Lakshmi Manchu. Telugu-versionen av filmen fick ett positivt gensvar i biljettkassan och den nominerades även till bästa film vid International Indian Film Festival i Sydafrika. Hennes andra Telugu-släpp för året var Meher Ramesh’s Shadow, som också hade Daggubatti Venkatesh i huvudrollen. Filmen fick ett blandat kritikermottagande och tjänade medelmåttigt. Samma år gjorde hon sin Bollywooddebut med David Dhawans komedifilm med titeln Chashme Baddoor. Filmen, som var nyinspelningen av filmen från 1981 med samma titel, fick positiva recensioner och blev en kommersiell framgång. Hennes sista film för året var en action-thriller tamilsk film med titeln Arrambam tillsammans med Ajith Kumar och Arya. Hon vann priset Mest entusiastiska Performer-Female Award vid Edison Awards 2014.

Utan några släpp i hennes namn 2014 gjorde Taapsee Pannu en fantastisk comeback i den kritikerrosade hindifilmen Baby i regi av Neeraj Pandey. Filmen, som också medverkade Akshay Kumar Rana Daggubati, Anupam Kher och Danny Denzongpa, hade skådespelerskan i rollen som en hemlig agent. Taapsee hade ytterligare två tamilska filmsläpp samma år, nämligen. Skräckkomedin Kanchana 2 tillsammans med Raghava Lawrence och Vai Raja Vai regisserad av Aishwarya Dhanush där hon dök upp i en gästroll. 2016 sågs Taapsee i Shoojit Sircars drama-thriller tillsammans med Amitabh Bachchan, Pink, som fortsatte att bli en både kommersiell och kritikersuccé. Taapsee hade sina upp- och nedgångar 2017. Hennes första utflykt för året var Running Shaadi producerad av Shoojit Sircar. Filmen handlade om en grupp vänner som hjälper människor att fly för att gifta sig. Även om handlingen var unik, hjälpte den inte filmen vid biljettluckan. Hennes nästa var en tvåspråkig med titeln The Ghazi Attack, med en mycket kort roll lyckades hon lämna ett intryck.

Taapsee Pannu Biografi

Efter det spelade hon titelrollen i Naam Shabana. Filmen var en spin-off från hennes förra film Baby (2015). Hon gjorde också en Telugu-komedi-skräckfilm med titeln Anando Brahma, som öppnade för positiv respons och förklarades som en hit av fackkunniga. Hennes sista utflykt för året var Judwaa 2, en nyinspelning av Salman Khans storfilm Judwaa från 1997. Historien upprepade sig då Judwaa 2 var en pengaspel som sin föregångare. Hennes projekt 2018 inkluderar Dil Juunglee, Soorma, Mulk, Manmarziyaan och Tadkaa, som markerar den hindiiska regidebuten för den nationella prisbelönta skådespelaren Prakash Raj. Hennes andra utgivningar inkluderar Badla , Game Over. Saand Ki Aankh och Thappad. Hon vann ett Filmfare Award för bästa kvinnliga huvudroll för Thappad. Hon medverkade sedan i Haseen Dillruba och Rashmi Rocket som båda släpptes på digitala plattformar. Hon medverkade sedan i Looop Lapeta (2022) mittemot Tahir Raj Bhasin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.